1 Eylül 2009 Salı

I' m addicted!


Bu oturumumuzda bir diziyi bize bağlayan unsurlar nelerdir? Bir diziye nasıl başlanır? Bir bağımlılık olarak dizi nasıl bir şeydir? sorularına yanıt bulmaya çalışacağız. Öncelikle dizinin kapsamını ''Chuck'' a indirgersek eğer ''çeşit çeşit bağımlı var lan!'' derdim. Rehabilitasyon merkezimizin bu addicted insanlara gereğince yardımcı olacağından şüphem yok, hem de her çeşidine.

Bir bağımlı olarak bu güzel şeye başlamama sebep olan nedir, nasıl başladım ve ''kurtulmak isteyen kim'' başlıklı açıklamalarımı sizlerle paylaşacağım.

''Chuck'' malumunuz komplike bir dizi. Adamlar tek bir şeye yüklenmemişler dizinin kurgusunu oluşturuken. Çok ünlü göndermeler, müzik-sahne uyumları, ''işte burda kopacağınızı biliyorum'' cinlikleri yapan senaristlerin oyunları falan bu bütünü oluşturuyor. Bu saptamalara izledikten sonra karar veriyorsunuz haliyle. Ee bu ''Chuck'' a başlattıran nedir? diye sorarsanız, her bölümün bomba sahnelerindeki müziklerdir derim. henüz '' Chuck'' ı izlemeden müziklerini edinmiştim.

-'' Chuck'' diye bir şey var izle bak, muhteşem!

ve daha birçok hayranlık cümlelerinin sahibi manzanasverdes bu bağımlılığımdan sorumludur. Ailecek bağımlıyız.

Gelelim müziklere, ilk edindiğim soundtrack kıvamlı liste şu şekilde:

01 Teddybears & Mad Cobra - Cobrastyle
02 Apartment - Fall Into Place
03 Spoon - Don't You Evah
04 Eels - Fresh Feeling
05 The Editors - The Weight Of The World
06 Finley Quaye - Dice
07 Oasis - Don't Look Back In Anger
08 Gnarls Barkley - Gone Daddy Gone
09 Beck - Cellphone's Dead
10 Rogue Wave - Lake Michigan
11 Gomez - See The World
12 Jet - Put Your Money Where Your Mouth Is
13 Gotan Project - Santa Maria
14 The National - Slow Show
15 Pop Levi - Sugar Assault Me
16 The New Pornographers - Challengers
17 The Fratellis - For The Girl
18 Band of Horses - No Ones Gonna Love You (live)
19 Envelopes - Sister In Love
20 The Shins - A Comet Appears
21 BONUS - Mariachi Vargas de Tecalitlan - Mexican Hat Dance

torrent linkinden bu parçalara ulaşabilirsiniz.

Yukarıda özellikle ''no ones gonna love you'' şaheserini bağladım linke, zira çaldığı sahneyi merak ederek ömrümü yemiştim. 1. sezonun 10. bölümünde ( chuck vs the nemesis) Bryce Larkin' in yaralı taş girişiyle şarkı başlamış çalan ikili telefona kadar sürmüştür. Neymiş, beklediğimize değmiş.

-hi, i'm soulfrog, i'm addicted.

son olarak 2. sezon 3. bölümden sizler için geliyor:

Bon Iver- Skinny Love


2 yorum:

manzanasverdes dedi ki...

Skinny Love nasıl bir şeydir arkadaşlar? Gurban olduğum Chuck ile Sarah'nın gözleri nasıl dolmuştur da yine sahte gülümsemeler atmak zorunda kalmışlardır kapıdan içeri girerken. Ah ah.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar çok ii işler çıkarıorsunuz öncelikle tebrik ederim.ben bu dizide müzüklerine bayılıyorum nasıl da cuk oturuyor sahneleree,şarkıyı dinleyince direk o sahneye gıdıyorum gerçi o belki de oyuncularında başarısından kaynaklanıyor olabilir :D
sizden ricam su miniovada koydugunuz torrent linkini isohunt'a fln aktarmanız zahmet olmazsa.belki de siz bu linki koydugunuzda miniovaya daha giriş serbestti ama ben geç kaldım kusura bakmayın :))çoğu var elimde ama olsun toplu halde inmesi de hoş olur diye düşünüyorum;(bu ne aç gözlülük )