9 Eylül 2009 Çarşamba

Casey VS Chuck




2 sezondur süregelen Chuck' ın ona buna karşı verdiği savaşların içlerinde bir yerlerinde mutlaka göreceğimiz bir sahnedir ''Casey VS Chuck'' . Artık klasikleşmiş Casey replikleri; '' agent imbecile'', '' morons'', '' operation moron is over'' ve türevleri her bölümde Chuck' a karşı sarfediliyor. Chuck' ı pek bir seven bizler Casey' e bu Chuck düşmanlığından dolayı ne zaman kızdık dersiniz? 1 bölüm hariç ''hiç'' diye yanıtlamak istiyorum. O kızgınlığı da işgüzar senaristlerin şaşırtmaları sonucu yaşadık, geçti hemen zaten. Bahsettiklerim 2. sezon 21. bölümü işaret ediyor. Chuck VS the Colonel olarak bildiğimiz bölüm 2.sezonun bombalarından zaten. Bölümün Casey ve Chuck ile olan kısmına mercek tutmak istiyorum.

Chuck VS the Colonel bölümü Casey' nin notunu tam olarak verdiğimiz bölümdür. Daha önceleri Chuck' a karşı ufak müsamahalar gösterse de Chuck' ın '' artık ahbapız'' sulanmalarını alaşağı etmiş sert adam çizgisinden ödün vermemiştir. O nedenledir ki Casey' e karşı bazı şüphelerimiz olmuştur. Sonuçta bir ajan, devletin çıkarlarından başkasını gözetmez diyerek ve Casey' nin devletine bağlılığını düşünerek her an Casey' den şüphe ettik. Chuck' ı üstünkörü izlersek bu düşmalık daha da göze batar; ancak bunun öyle olmadığını belgelerimle ispatlayacağım.

Öncelikle Chuck VS the Colonel' de Casey' i iyice bağrımıza bastığımız kısım tam olarak şurasıdır:

Chuck, Casey' le yakınlık kurma fırsatını kaçırır mı, atlar hemen garip ses tonuyla:


Chuck ve Casey arasındaki ilişkiye dair orda burda farklı yorumlarda bulunmuşlar. Casey' nin esasında Chuck' tan hoşlanıyor olması millete malzeme oldu tabii. Birkaç sahne yakaladım bu söylentileri doğrulatacak cinsten; ancak kesinlikle yanlış anlamalara mahal vermek istemiyoruz. Milletin içi fesat yahu.

- Durun her şeyi açıklayabiliriz!


- Hiçbir şey göründüğü gibi değildir!


- Bu Adam nereye bakıyor?

Aslında Chuck' ın ağzındaki bandı görmesek, '' sen sus gözlerin konuşsun'' sahnesi görürüz zorlasak.

Casey VS Chuck' ı da tam tersine çevirmeyi başarabildiğimiz için şu sevinci görmeyi hak ediyoruz:

5 yorum:

jazz dedi ki...

Kimse yanlış fikirlere kapılmasın efendim! Bütün romantizm Chuck ve Sarah arasında. Bundan başka bir ilişki düşünemeyiz bile!

Adsız dedi ki...

pc mde nerden kaynaklandığını anlamadığım, çözümünü bi türlü bulamadığım lanet bir sorundan ötürü, hastası manyağı olduğum dizi chuck için yapmış olduğunuz şu bloga yorum yazamıyorum.. hatta şu mesajı ben yazdım ama arkadaşa yollatıyorum.. :)) mümkünse blogun yorum formatını değiştirir misiniz? format derken, bu şekilde kutuya metni yazıp sonra aşağıdan nicki seçip yolladığımız türde olan bloglara bir şey yazamıyorum hata veriyor. onun yerine daha klasik olan stil, örneğin "jazz"ın blogunda olan şekil yapılırsa pek sevinirim :) (lütfen nick seçimli olsun blogger hesabım yok.) chuck için yapılmış bi blog ya da forum yok bildiğim kadarıyla bi burası var, çöldeki vaha gibi :)) iki satır bile olsa bi şeyler yazamamak çok kötü :) başka iletişim yolu da yoktu bu şekilde yaptım artık mecbur eheh..

manzanasverdes dedi ki...

Great job buddy, but you should have added the moment when they made out in 2x6, thanks to wonderful idea of Chuckles :D

clair de lune dedi ki...

Lütfen Casey'e dokunmayınız kraldır o :)

manzanasverdes dedi ki...

Ahanda Casey fanı bir arkadaşımız. Haklı ama. Perry Cox'u da kesin seversin sen Claircim. Bi yerlerden Scrubs yağsa da izlesek ya.