28 Şubat 2010 Pazar

Capture Capture 3. season Part-I

03x01
No more nice spy sloganıyla yola çıkan ekibimiz hiç te alışık olmadığımız görüntülerle sezonu açmış, ''oha ne oluyor lan!'' feveranlarımızın duyulmasına neden olmuştur. Loş ortamlar, silahı ustaca tutan, gardını almış bir Chuck pek alışık olduğumuz şeyler değildi neticede.

İlerleyen sahnelerde ''yok artık o kadar da no more değildir!'' yargımı(zı) haklı çıkararak ne kadar duygusal bir ajan olduğunu General Beckman' ın vur emrine uymayarak göstermiştir bize. Hehe, Bruce Lee' ye selam ederek I know Kung-fu diye boşuna söylemedi adam. Dövüştü, yine alt etti kötü adamları. Aslansın Chuck, kaplansın Chuck. Sizce de emri duyan Chuck' ın yüz ifadesinde ''hassiktir!'' bakışı yok mu?

Bu bölümü Black and Gold dinleyerek okuyunuz. En güzel dövüş sahnesi seçiyorum bu sahneleri, tabii bunda black and gold' un etkisi fazla. Ama yok böyle bir uyum.

Bölümün başında Chuck, bildiğimiz Chuck gibi bakmayınca korkmuştum. Ses tonu da değişmişti zaten. O nasıl call me Charmichael demekti öyle. Ama neyseki ilerleyen sahnelerde vouuuv vouuv tırsışı yapan Chuck' a ''HE'S ALIVE'' diye seslendim ekranlarımın başındaki izleyici olarak.

Chuck türkçe bilseydi eğer, burda da elveda ay, elveda feza demezse başka bir şey diyemezdi.


Önceden Sarah' ya böyle mi bakardın Chuck efendi! Kız sana bırak bu işleri evimin erkeği ol diyor sen öyle gözlerini belerte belerte bakıyorsun. Sonunda bir ''yeah'' dedin ama onu da Amerikalı olduğuna bağlıyorum, istemsiz çıkmış bir yeah idi o.

Chuck' a durumu anlatırken Sarah' ya o kadar replik veren yönetmenleri kınıyorum. Kız operatöre bağlanmış gibi cümleler kurdu. Nefes almadan konuştu resmen. Ama sadece baksaymış yeteriş sanki. Yahu bir de bu bölümde Sarah' ya fazladan piksel mi yüklemişler n' apmışlar? Böyle canlı, böyle güzel, böyle cam gibi... Başka sahnelerde de öyle netekim.

Beckman, Chuck' ı sildikten sonra işsiz kalan aynı zamanda kendi bok yemesiyle de Sarah' sız kalan Chuck Casey' nin kollarına koşar... Chuck' ı ultra loser haliyme görmek istemeyen Casey Chuck' a bakamaz bile. Kapatır gözlerini...

Yok tabii, öyle olmuyor. Chuck, sadece gerçek bir ajan olabilirim diye son şans olarak Casey' yi ikna etmeye çalışıyor.

Chuck, sahalara dönmeye karar veriyor. Öyle kararlı ayakkabı bağı bağlayan görmedim ben. Kendi işimi kendim hallederim... *iç ses

Kötü adamları atlatmak için bundan daha iyi bir yöntem bulunamadı daha amerikan film endüstrisinde. Kaçamadılarsa o zaman sorun hesabını.

Kim kimi kıskandırıyor acaba! Önce tokatla, sonra kıskançlıktan iki büklüm et adamı.

Tarihin kıskançlık kıvranmasını yapan Chuck' ı kafasından vursaydın daha iyiydi be Sarah.


Haa, kıskandırılmayı hak ettirecek bir hareket yaptı zaten, o sivri burun ayakkabı - palto kombinsyonuyla.


Pikseli fazla demiştim. Umutlu bakışlarıyla Sarah, My Backwards walk eşliğinde hayal kırıklığına yürür.

Bu arada bölümde Chuck kaç kez bilinçsiz oldu ayıldı sayamadım. O bölümlerde ha bire flasbackler sayesinde 6 ay öncesinde Chuck' ın Prag' da ne halt işlediğini öğrenebiliyoruz. Sonra amigolar diyarında hapsedildiklerinde yine kurtulacaklarını biliyorduk. Ama en güzeli Casey helikopterle silahta nirvanaya ulaşarak ağır silahı (adını bilseydim keşke, taramalı mı:P) resmen zevkten dört köşe olarak kullandı.


Vee başarılı bir şekilde bir beladan daha kurtulan ekibimiz, Beckman' dan afferin almak için sığınaklarına dönerler. Bir süre için oyundan atılan Chuck yine günü kurtardığı için Operation Chuck yeniden hayata döner. Chuck da böyle sevinir.


Yessss.

2 yorum:

Demorgan dedi ki...

bu bölümde emment'ın arabada dinlediği şarkının adı ne acaba?

manzanasverdes dedi ki...

@demorgan
Rahmetli Emmett'ın ölmeden az evvel arabada dinleyip eşlik ettiği şarkı:
"Wilson Philips - Hold On"