30 Mart 2010 Salı

3x12 Rating

Chuck gerçekten The Greatest American Hero mu bilemem de reytingler bu hafta artmış onu biliyorum. Dancing With the Stars ilk haftanın gazından sonra biraz durulmuş. HIMYM ve House da tekrarlarını vermişler ama olsun.
Time Net Show 18-49 Rating/Sh Viewers (Millions)





8:00 ABC Dancing With the Stars 5.0/15 21.12

CBS How I Met Your Mother  (R) 2.2/7 5.69

NBC Chuck 2.1/6 5.59

FOX House (R) 1.9/5 5.47

CW Life Unexpected 0.9/3 2.05                     

SOS(Save One Show)

In a nutshell çok sevimli bir tabir değil mi? Ne alakasız noktalardan başlıyorum ben de yazılara. Neyse, Kristin adlı dizi uzmanı insanın eonline.com internet sitesinde gelenekselleşmeye başlayan kampanyalarından bir tanesi bu SOS. Her yıl reyting azlığı yüzünden yapımcıların gözden çıkardığı, bize göre dizi amerikalılara göre tv showlar için, anket düzenleniyor bu sitede. Geçen yıl One Tree Hill filan kurtarılmış bu yolla. One Tree Hill bu sene de listede ama artık devam etmesin mümkünse. Heroes için de aynı duygulara sahibim.
Bizi ilgilendiren kısmı, 2010 yılı için Chuck da bu diziler arasında. Ama bence çok saçma bu kadar acınılacak durumdaymış gibi gösterilmesi. Reytingleri hiç fena değil ki. Neyse biz yine de oyumuzu verelim. Oy vermek için tıkla!

Bu tur 4 Nisan'da kapanacakmış. 5 Nisan'da geriye 5 dizi kalacakmış. O zaman twitter filan işin içine girecekmiş de henüz detay vermemişler.

Joshua

Dizide kankaları oynayan Joshua ve Zachary, Türkçeye çevirince Yahya ile Zekeriya oluyor ya, bi ürpermiyor musun? Ayrıca ikinci resimde bi Ulvi Mısırlıoğlu garibanlığı var ki kopartıcı.

27 Mart 2010 Cumartesi

Foto foto foto

Baya efendi gibi bu resimde. Masum bile deriz kasarsak.
Adonisi var!(a tribute to burrhole)
Koluna nooldu anam senin?
Duruş münasip mi beyler?
Yarasın bacım.
Gözlere hele.
Bu Nathan da her işin içinde ha.
Nayz.
Boy farkı fark edilmeyecek gibi değil.
Bi tiyatro oyunundan bu.
Nasıl bir saç stili ya. Devon'ın babası lezbiyen mi demişti Lester'a? Kalmadı öyle espriler artık.
Elbisene gurban.
Bi kot bi tişörtle güzel olabilen kız.
Şirine.
Pi teğuşuk ha burda.
Vücut mu yaptım diyır ne diyır?
Çok gururlu.
Ama bir o kadar şebek.

24 Mart 2010 Çarşamba

Casey için

İlginç karakter karşılaştırmalarıyla dolu bir anket var elimizde. John Casey de aday. Yalnız "tough guy" kategorisinde karşısındaki karakterden geride şu anda. Ayrıca eski süper ajanımız Bryce Larkin de bu kez Neal Caffrey olarak Barney Stinson'a karşı yarışıyor sofistike, şık karakter kategorisinde ve an itibariyle kazanıyor.
Dexter, Sheldon, Patrick Jane ve daha fazlası burada!

Lovely Lady of the Day


Sports Illustrated internet sitesinde (http://sportsillustrated.cnn.com) böyle bir uygulama yapıyormuş. Yvonne'u da Avustralya'nın gülü şeklinde anlatmışlar handiyse. Eheh. Gülüm benim.

Charah kazandı ama...

Evet bir türlü birleşemeyen çiftimiz Sarah ve Chuck "We were on a break"in yaratıcısı efsane çift Rachel&Ross'a karşı %59-%41 kazandı ancak, esasen şu anki durum itibariyle çift bile değiller. Anketi düzenleyenlerin deyişiyle bu Chuck fanlarının zaferlerinden bir tanesi. Hatta şöyle devam etmişler:

"Maybe boss Josh Schwartz will hear your cry, and finally make Walkertowski (Sarah Walker and Chuck Bartowski) a real couple—you know, the kind with a boyfriend-girlfriend status that is not a covert-op cover?"
"Booo!!!!!"
"this has been the biggest pieces of crap."
"This is total bull. Who paid you?" 
 "lol. they're not even a couple." 
 "who the **** are chuck and sarah anyway?"
 "It is so stupid. Yuck!" 
 "this is ridiculous!! are you kidding me???"

3x11 Rating


House yokmuş bu hafta ama Dancing With The Stars rekor bir başlangıç yapmış. Chuck'ın vaziyet aciliyetini koruyor:




Time Net Show 18-49 Rating/Shr Viewers (Millions)





8:00 ABC Dancing With the Stars (Premiere) 5.8/16 22.64

CBS How I Met Your Mother 3.5/10 8.47

NBC Chuck 1.9/5 5.43

FOX House (R) 1.7/5 5.13

CW Life Unexpected 0.9/3 1.96




23 Mart 2010 Salı

What the bleep is going on?

Chuck'ın 24 Mayıs'taki 2 saatlik sezon finalinde bir Jeffster klibi bekliyor sanırım bizleri. Geçen sezon finaline Domo Arigato ile müthiş bir renk katmışlardı. Ama video klip de neyin nesi acaba? Josh Schwartz "It's the worst music video of all time." demiş ki inanırım gönül rahatlığıyla. Her an her şeyin olabileceği dizi, Chuck, şaşırtmaya devam ediyor.

20 Mart 2010 Cumartesi

Tv çiftleri müsabakasında son perde

Ben sık kullanılanlara eklediğim 5. turu posta dönüştüremeden, son tura gelmişiz. Evet, Charah'nın karşısında gerçekten çok dişli bir rakip var. Ayrılıp birleşmeleri birçok başka dizide de referans gösterilen Ross ve Rachel'a karşı yarışıyor, bu aralar neredeyse tamamen başka yollara gidecekmiş gibi görünen çiftimiz. Bakalım nerd Chuckseverler Charah'yı birinciliğe taşıyabilecek mi?
Tıkla!

17 Mart 2010 Çarşamba

3x10 Rating

Time Net Show 18-49 Rating/Sh Viewers (Millons)





8:00 FOX House 4.0/12 11.20

ABC 20/20 Inside The Bachelor 2.0/6 7.54

CBS How I Met Your Mother  (R) 2.0/6 6.15

NBC Chuck 1.9/6 5.78

CW Life Unexpected 1.0/3 2.11

Durum pek iç açıcı görünmüyor. Az evvel soulfrogumla izledik canımız Casey'nin bölümünü. Çok da sevdik. Lakin rakamlar öyle göstermiyor. Hatta şöyle cümleler bile kurulmuş:
"Against weaker than normal competition,  both House and Chuck dropped 17 percent in adults 18-49 versus last week.  House to a 4.0 rating and Chuck sunk to a 1.9, which was at least a tie for its lowest ever rating for an original episode."
İçimizden hassiktir demek geliyor ama eh eytere bea ile yetinecez. Konuyu bir hayli dağıttılar zira. İnşallah makul bir şekilde toparlarlar.
In Chuck We Trust!

10 Mart 2010 Çarşamba

3x10 Promo


Awesome vs. Morgan :D 

3x9 Rating


Zachary Levi'ın yönettiği bu bölümle biraz düşüş yaşanmış geçen haftaya göre ama fena değil yine de:

Time Net Show 18-49 Rating/Sh Viewers (Millons)





8:00 FOX House 4.8/13 12.75

CBS How I Met Your Mother 3.9/11 10.32

ABC The Bachelor: Jason and Molly’s Wedding 2.6/7 8.88

NBC Chuck 2.3/6 6.31

CW Life Unexpected 0.9/2 1.99




8 Mart 2010 Pazartesi

Karaca'nın sunduğu Chuck

Bunu da duydum ya şu cnbc-e'de daha bişi istemiyorum. Resmen Karaca porselen yemek takımları sunuyor Chuck'ı. Gerçi Casey'nin birbirine iliştirilmiş 3 yeşil çiçek içmesinden daha komik değil ama, Karaca dediğin Yaprak Dökümü'nü sunar, Aşk-ı Memnu'yı filan sunar. Ya da onu yatak örtüsü bişiysi sunuyordu sanki, konsepte de uygun aslında, doğru. Ama Chuck ya, Chuck lan bu. Annem de soruyor, Karaca'nın sunduğu ney? diye. Chuck anne Chuck, Allah kahretsin dedim.

5 Mart 2010 Cuma

3x9 Promo



Şimdi arkadaşlar 3x7'yi ve 3x8'i izleyip böğrüme öküzü oturtmadım henüz ama bir sürü sıpoylır yedim ordan burdan, Sarah'nın gerçek adını Shaw'a söyleme olayı kandırıkçılık olmasın? Sıpay dünyası bu her şey olabilir. Hani bu kaslı abimiz de kaka taraftandır da onu elimine etmek için kaleyi içten fethetmek gerekiyordur filan. Neblim, öyle olsa güzel olurdu sanki.

3 Mart 2010 Çarşamba

İlk kez yerli bir kaynaktan

Milliyet gazetesinde Chuck'la ilgili haber çıkmış a dostlar. cnbce'de gelecek hafta gösterilecek bölümde Chuck'ın flaşlamaları arasında rahmetli Hrant Dink'in de öldürüldükten sonra yerde yatarkanki fotoğrafı görünüyordu hatırlarsanız. Dediğim gibi henüz Türkiye'de yayımlanmadı bu sahne ama sanırım sözlükteki yorumlardan hareketle böyle bir haber yapılmış:

"Chuck" dizisinde Dink fotoğrafının işi ne?

CNNTÜRK
 ABD ve Türkiye'de 3 yıldır yayınlanan "Chuck" adlı televizyon dizisi, bir bölümünde, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in öldükten sonra Agos gazetesi önünde yerde yatarkenki görüntüsünü kullandı. Gerçeğe dayalı olmayan bir olayın anlatıldığı bölümde, "gerçek" bir fotoğrafın neden kullanıldığı ise anlaşılamadı.

Amerikan NBC televizyonu tarafından hazırlanan dizide, Amerikan gizli servisi tarafından geliştirilen bir bilgisayar programı yanlışlıkla dizinin başrol oyuncusu Chuck'ın beynine yükleniyor. O da bu program sayesinde gördüğü bazı kişilerin geçmişte yaptıklarını görebiliyor. Hrant Dink fotoğrafı da böyle bir sahnede kullanıldı.

Ancak, başrol oyuncusunun geçmişte yaşananlara dair gördüğü kareler zihninden hızla peşpeşe geçtiği ve izleyiciye de bu şekilde yansıtıldığı için Hrant Dink'in fotoğraflarının kullanıldığı söz konusu kareler dikkatli gözlerce yakalanabildi.

Dizide geçmişe ait kullanılan görüntüler ve fotoğrafların hemen hiçbiri gerçek değil. Ancak dizinin bu bölümünde, gerçekle ilgisi olmayan bir konuda neden Hrant Dink görüntüsünün kullanıldığı sorusunun cevabı belirsiz...

Kaynak

2 Mart 2010 Salı

3x8 Rating


Time Net Show 18-49 Rating/Shr Viewers (Millons)





8:00 ABC The Bachelor: On The Wings of Love (Finale) 4.9/13 14.29

CBS How I Met Your Mother 3.9/11 10.48

NBC Chuck 2.4/6 6.70

FOX House (R) 2.1/6 6.70

CW Life Unexpected (R) 0.6/2 1.44

Chuck'a münasip gelin adayı kim?


Bazı soruları cevaplayıp sizin için hangisinin Chuck'a uygun olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz. Jill'in şıklarda olması bile saçma esasen ama koymuşlar.

http://www.nbc.com/chuck/games/whos-the-right-girl-for-chuck/

Sizce hangisi?

Bu yeni Chuck'ı da bildiğin şerefsiz şeklinde resmetmişler. O kadar da değişmeyecek ulen Chuck. İsyan ettirmeyin adamı. Gerçi eski halinde de hafif yavşaklık esintileri görmüyor değilim. Ama ortada bir yerlerde buluşulsun bence.